KONGEN AF SYDSPANIEN … OG HELE BALLADEN

KONGEN AF SYDSPANIEN … OG HELE BALLADEN var min første roman for børn. Illustreret af Peter Bay Alexandersen. Min daværende mand, jeg og vores tre sønner havde boet et halvt år i Málaga, og der begyndte jeg at digte historien om kongen af Sydspanien, dronning Diamante, prins Safiro og slyngelparret Den onde-lyne-mig, hans livsfarlige kone Doña (som er vild med slangegrød og at få folk til at blive rigtigt bange … så siger jeg ikke mere) og deres søn Niño. Senere da jeg udgav røverhistorien som bog, blev mine sønner meget skuffede. For de troede det var noget, der var sket i virkeligheden.

”Så grum som Grimm. Iselin C. Hermann debuterer som original børnebogsforfatter med eder, forbandelser og sprogblomster i flor … Ligesom Halfdan Rasmussen og Benny Andersen bedriver Iselin C. Hermann en morsom og vigtig form for sprogrøgt. … Et eventyr som børnene lytter til med frydefuld vantro, mens den voksne griner i skægget.” (Politiken)