Biografi

Jeg debuterede som forfatter med brevromanen “Prioritaire” som 38-årig. Tidligere var jeg redaktør på Brøndums forlag.

Prioritaire

“Prioritaire” blev godt modtaget i Danmark og oversat til 17 sprog. Jeg har blandt andet skrevet romanerne “Der hvor månen ligger ned”, “Dampe”, “Træer sår sig selv” og “Domino”, romaner som alle tager udgangspunkt i steder, hvor jeg har boet gennem længere tid: Damaskus, Christiansø, Sydfrankrig og Paris.

Mine romaner er blandt andet oversat til fransk, italiensk, engelsk, tysk, hollandsk, norsk, svensk, finsk, japansk, russisk og ungarsk.

Børnebøger

Sideløbende med mine bøger for voksne, har jeg udgivet en del romaner for børn, blandt andet “Kongen af Sydspanien og hele balladen” (i et fantasifuldt Málaga, hvor jeg boede med mine børn, da de var små), “Fadul og hele fadæsen” (i gamle dages fantasi-Damaskus), “Mundgodt, Snurrepenót og hele redeligheden”, ”Arveslynglen og hele musikken”, “Drengen der kun ville sige F”.

Berninis øje

Min seneste roman, “Berninis øje”, er bygget over billedhuggeren, maleren og arkitekten Gian Lorenzos liv og værk.
Bernini blev født i Napoli i 1598 og døde i Rom i 1680. Jeg har arbejdet på bogen i fem år, hvoraf fem måneder blev tilbragt i Rom. Der har jeg set tæt på alt, hvad den meget produktive kunstner har udført.
Udover romanen ”Dampe”, der er skrevet med inspiration fra J.J. Dampe, der sad indespærret i to årtier på Christiansø under den sidste enevældige konge i Danmark, har jeg ikke skrevet en roman med så stort et forudgående historisk og lokalt researcharbejde.

Jeg er Cand.phil i dansk litteratur med speciale i Henrik Nordbrandts forfatterskab. Desuden har jeg læst teatervidenskab, kunsthistorie og italiensk på KUA. Som ung blev jeg uddannet cirkusartist på Ecole Nationale du Cirque i Paris.